Spot

workingbordercollies.se

Jag fullkomligt brinner för Border Collies!!

Froy är min andra border collie i livet och han är fantastisk! Han har lärt mig massor och är helt underbar!

 

Hästar har varit ett stort intresse för mig tidigare, men efter on otäck olycka i maj 2013 så är det bara border collies (och får) som är mina stora intressen. En olycka jag knappt klarade mig levande ifrån. Vilket har gjort att mitt liv numera har en annorlunda förutsättning.

 

Jag sitter även med i styrelsen i Mälarmårdens VK och försöker bidra med så mycket som möjligt! Jag tycker det är jättekul!

 

Froy tog sig även till SM, igen, 2014, men tackade nej, då SM 2014 final gick i Boden, långt bort i norr ;)

Froy är lika duktig ändå! Jag tycker om honom lika mycket ändå.

Han har hjälpt mig otroligt mycket efter min hjärnskada jag fick men ingenting blir som det var förut, innan olyckan, men jag är glad ändå!

Jag lever som ett under och är lycklig över det!

Jag är extremt mycket långsammare i mycket, även om inget direkt syns på mig.

 

Under 2016 så ska förhoppningsvis både Spot och Jen gå VP och innan eller efter det IK1, Froy får tävla IK2 så mycket han orkar och så länge han vill det! Han fyllde 10 år i augusti 2015, men beter sig som 6 månader ibland, så han orkar säkert länge till :)

 

Namn: Ardagh Spot

ISDS00/328873 REGV1681/2014

Född: 2013-07-24

far: Seth (J P McGee)

mor: Fern (J Doherty)

 

Imp. från Irland. Helt underbar men är skönt nog relativt osocial, men mig älskar han. Han är som Zac (som nu äe såld) släppt några gånger på får och behåller sitt lugn och använder hjärnan otroligt bra. Detta är en hund jag hoppas blir något stort. Han stressar aldrig upp sig när han är bland fåren utan tar det med ett stort lugn. Han är en underbar hund som fullkomligt älskar att ligga i soffan och gosa, ja mina hundar får vara i soffan :)

Jag tror och hoppas på att han kommer ta över efter Froy på ett supersätt. Det är ganska "rejäl" kille med kraftig benstomme

2016 kommer bli hans debutår! kommer säkerligen bli mycket fotograferad ;)

Han har slutat chansa på de muntliga kommandona, och nu tränas det visslor samt att han ska lyssna på mig hur tyst jag än ger kommandot, men inte släppa blicken från fåren, det går fint!

 

Jag och Spot ser fram emot tävlingssäsongen 2016! Då han kommer göra sin debut, först i ett par IK1 sedan när han är helt klar VP

 

Mina hundar äter High Energy foder, ett svenskt-tillverkat och vetefritt fullfoder